Casa Santiago és una acollidora casa de poble construïda a principis del segle XX.

Està situada al bell mig del poble de Tivenys, un poble tranquil a la vora de l’Ebre. El seu emplaçament és privilegiat, amb comerços ben a prop, cafeteria i a tocar del parc, més conegut com “lo parque”, on hi ha també les piscines municipals i un restaurant on s’hi menja molt bé.

En els seus orígens era coneguda com “Ca Pepet de l’Era”, ja que antigament allí hi havia una era on es batia el blat. Als pobles la gent es coneix pel renom de la casa. Allí hi vivien Pepet “de l’Era” i Maria “de la Xorda” juntament amb els seus dos fills, Santiago i Carmeta. Eren una família de pagesos que normalment residien a l’hort, però quan havien d’elaborar pà o es celebraven les festes Major es quedaven al poble.

Santiago era un bon home a qui li agradava treballar la terra. Ca Santiago segueix la línia de les típiques cases de l’època de la zona, una planta baixa on hi havia la cuina, la dispensa i el magatzem, un primer pis on s’hi trobaven les habitacions i una angorfa. Ara han volgut donar un aire nou a aquesta casa, restaurant-la en mola cura i respectant els elements genuïns de la mateixa, com les parets de pedra i de totxos, la teulada de fusta i rajoles, les diferents arcades, mobles i moltes altres peculiaritats.

Han dividit la casa en dos habitatges que es complementen:

  • “La Llar de Baix”, que consta d’una planta baixa i un primer pis, amb una cuina i un menjador, dos banys i tres habitacions.
  • “L’Angorfa”, que és una zona diàfana, tipus loft, amb cuina i menjador, dos habitacions i un bany.

La casa està equipada amb totes les comoditats i detalls per tal que els clients s’hi trobin com a casa.

📲 +34 626 85 32 64