Carregant Esdeveniments

← Tornar a Esdeveniments

Esglèsia de Sant Miquel i Sant Benet

Situat al bell mig de la vila, el temple parroquial presideix Tivenys. L’Església parroquial de Tivenys està dedicada als seus patrons, Sant Miquel i Sant Benet. Està considerada bé cultural d’interès local.

L’inici de la seva construcció́ data de mitjans del segle XVIII: les obres comencen el 1760 i catorze anys més tard s’acaba el campanar. El 29 de setembre d’aquell any – 1774- s’hi trasllada el Santíssim des de l’antiga església de Sant Isidre. El 1794 s’acaba l’obra.

Es tracta d’una planta de creu amb cúpula octogonal. El campanar està situat al lateral dret de la façana principal. En aquesta, la porta d’entrada està emmarcada per dos pilastres massisses de pedra, cornisa i fris, sobre el qual s’obre una fornícula. Aquestes estructures van albergar les imatges de Santa Justina (patrona dels cantereres), Sant Benet i Santa Escolàstica.

L’interior està  format per tres naus, amb una cúpula sobre un tambor octogonal amb buits rectangulars, sobre el creuer de la creu grega, que li dona llum zenital. El cor es troba sobre la porta d’accés, que ocupa tota la primera nau, sobre un arc campanell. S’observen diversos tipus de voltes i decoracions barroques policromades. L’altar major és d’estil gòtic i bizantí́. Fins al 1936 estava presidit per un notable retaule gòtic procedent de Cardó.

maig 2021

Primeres Comunions

maig 23/11:30 - 13:30
Esglèsia de Sant Miquel i Sant Benet, Sant Joan, 12
Tivenys, Tarragona 43511 Espanya
+ Mapa de Google
Per saber-ne més »
+ Exporta esdeveniments